Саладжэнне
Для прыгатавання соладу ўжываюць розныя тэмпературныя рэжымы.
Максімальная тэмпература сушкі для светлага соладу — 85 °C. Карамельны награваюць да 150 °C, а смажаны — да 225 °C.
Прыгатаванне сусла
У піваварэнні сусла робяць з сумесі драбнёнага соладу і адмыслова прыгатаванай вады. Гэту сумесь спецыялісты называюць заторам. Далей затор награваюць, павялічваючы тэмпературу ў некалькі стадый. Працэс шматступеннага награвання называецца заціраннем.
Браджэнне
Падчас працэсу браджэння дрожджы пераўтвараюць цукар у алкаголь, вуглякіслы газ і каштоўныя арганічныя злучэнні. На гэтым этапе фармируецца характэрны для кожнага гатунку водар і смак.
Фільтраванне і пастэрызацыя
Для таго, каб у піўным келиху апынуўся крышталёва празрысты, з "бляскам", напой неабходна яго адфільтраваць. Пры фільтраванні выдаляюцца апошнія з тых дрожджаў і драбнюткіх часцінак, што засталіся ў зброджаным піве.
Каб захаваць піва на больш доўгі тэрмін, яго пастэрызуюць, гэта значыць кароткачасова награваюць. Такі працэс дазваляе захаваць усе карысныя рэчывы ў напоі