Меню

Новы гатунак чэшскага піва «Жатецкий Гусь нефильтрованное из Таверны» ( «Zatecky Gus Nefiltrovane z Taverny») прадстаўляе унікальны квэст

Утульны чэшскі горад Жацец называюць сталіцай хмелю, і нездарма: тут вырошчваюць духмяны хмель, які півавары усяго свету цэняць як эталон. У Жатцы практычна ў кожнай карчме ёсць свой «хатні» бровар.

Піва, зваранае на сапраўдным жацецкім хмелі, вартае таго, каб яго пакаштаваць! Бо яно варыцца для сябе і сяброў. Цяпер і ў беларусаў з'явіўся выдатны шанс далучыцца да культуры чэшскіх хатніх таверн і пакаштаваць піва з сапраўднага жацецкага хмелю. А ўдзельнікам квэста — яшчэ і знайсці жацецкі скарб, вытрымаўшы хітрамудрыя выпрабаванні! Папулярная разнавіднасць інтэлектуальнага адпачынку, дзе такія важныя кемлівасць і ўзаемавыручка, літаральна перавярнула ўсе прадстаўленні пра тое, якім можа стаць незабыўны вечар у кампаніі лепшых сяброў. У новым квэсце маленькая чэшская таверна ператварылася ў непераадольны лабірынт. Толькі разгадаўшы ўсе хітрамудрыя галаваломкі хмелевага гнома Хопа, які заманіў туды ўдзельнікаў, можна было знайсці выхад з лабірынта пакояў і, у канцы канцоў, знайсці жацецкі скарб: светлае нефільтраванае піва, зваранае па асаблівай рэцэптуры з выкарыстаннем духмянага жацецкага хмелю. Zatecky Gus «Nefiltrovane z Taverny» мае дымчата-каламутны залацісты колер, літаральна «дыхае» хмелем, лёгка п'ецца і цудоўна спалучаецца з любымі стравамі хатняй кухні. Піва варыцца на аснове сапраўднага жацецкага хмелю з цэнтра хмелеводства ў Чэхіі. «Новы гатунак Zatecky Gus «Nefiltrovane z Taverny» звяртаецца да досведу лакальных чэшскіх міні-бровараў, якія прапануюць мноства разнастайных гатункаў «хатняга» піва. Апроч асаблівага смаку нефільтраванага піва і наксычанага водару жацецкага хмелю, яшчэ адной вартасцю новага гатунку з'яўляецца яго спалучальнасць з шырокай палітрай страў, — кажа кіраўнік групы па кіраванні брэндамі ААТ «Піўзавод Аліварыя», Carlsberg Group Людміла Стручэўская. — Прадстаўляючы новы прадукт, мы вырашылі адысці ад традыцыйных прэзентацый-дэгустацый, а разам з прафесіяналамі з Door Z стварыць спецыяльны піўны квэст, які ў незвычайнай форме распавядзе пра прадукт, чэшскую піўную культуру, жаецкі хмель і гісторыі, з ім звязаныя». Характарыстыкі піва Zatecky Gus «Nefiltrovane z Taverny»: утрыманне алкаголю — не менш за 3,8 %, шчыльнасць – 9%, колер – залацісты, дымчата-каламутны, выпускаецца ў шкляных бутэльках 0,5 л і ПЭТ — 1,5 літры. Падчас квэста яго ўдзельнікам давялося не толькі выбірацца з зачыненых памяшканняў пры дапамозе кодаў і шыфраў, але і адкрыць для сябе ўсе тонкасці піваварэння. Чатыры галоўных інгрэдыенты піва (солад, хмель, дрожджы, вада), гісторыя пра жацецкіх гусёў — найлепшых, дзякуючы іх нюху, адборшчыках хмелю, кола водараў чэшскага піва, традыцыі сяброўскіх сустрэч у маленькіх тавернах Чёхіі, асаблівасці спалучэння новага гатунку піва і розных страў — усё гэта станавілася ключом да разгадкі кожнага з заданняў квэста. Арганізатары пастараліся максімальна перадаць атмасферу чэшскай таверны і бровару, выкарыстоўваючы такія аўтэнтычныя атрыбуты, як сапраўдны жацецкі хмель і нават жывыя гусі — пры гэтым ні адна гусь падчас квэста не пацярпела. Аўтары квэст-праекта Door Z — беларусы Максім бурдзілаў і Барыс Ставенка, якія жывуць у Лондане — аб'ездзілі многія гарады свету, прайшлі там найлепшыя квэсты і, атрымаўшы досвед, вырашылі арганізаваць свой квэст-праект у Лондане і Беларусі. У цяперашні час Door Z — гэта мноства пакояў, прызначаных для чатырох розных гульняў. Дызайн пакояў, гукавое суправаджэнне, атрыбуты і логіка сцэнараў — усё максімальна набліжана да рэальнасці. Усе заданні квэстаў з'яўляюцца арыгінальнымі і не капіруюць загадкі іншых гульняў. «Тэта чэшскага піва нам падалася цікавай для квэста. Сумесная работа па яго стварэнні сама па сабе атрымалася захапляльнай – столькі ўсяго новага мы даведаліся пра жацецкія традыцыі і піва як прадукт. Упэўнены, шукаць жацецкі клад будзе займальна. Таму мы вырашылі не разбіраць спецыяльна сканструяваныя інсталяцыі квэста да суботы, а прадаставіць усім паўналетнім аматарам інтэлектуальных галаваломак магчымасць незвычайным спосабам далучыцца да піўной культуры», — распавёў Максім Бурдзілаў.